Kan man tilgives sine synder, og er det muligt at tilgive sig selv? Roman om en mands eksistenskrise til læsere af romaner om skyld, som ikke kan sones.
Jacob er midaldrende journalist med ægteskab, løse forbindelser og svigt bag sig, da han scorer den noget yngre kollega, Therese. Alt er idyl til de får sønnen Emil, og der går hverdag i parforholdet, og Jacob genoptager vanen med at drikke for meget. Therese foreslår parterapi, men Jacob kan slet ikke med psykologen Gurli, som han synes fratager ham hans selvværd. Det bliver en besættelse for ham at komme af med Gurli, og det hele ender i en nedadgående ond spiral for Jacob. Frøhlich (f. 1945) er journalist, og beskæftiger sig med teologi og eksistentialisme.
Romanen skildrer en mand i frit fald, som ikke kan leve op til sit ansvar, ej heller takle sine svigt eller ugerninger, som afføder skyld af bibelske dimensioner. Problemstillingen er interessant både i religiøs og verdslig forstand, og man får som læser et intimt indblik i en mands eksistentielle kvaler. De mange referencer til litterære klassikere samt den kristne tro kan dog forekomme som overflødigt vedhæng for historien. Der er indlevende passager, og også galgenhumor, men de gentagne, ikke uddybede udsagn om hovedpersonens tilstand og den unuancerede personskildring er en hæmsko for nærmere indlevelse.
Dyrvig skriver mere indtagende om en mands livskrise i Drømmefanger.