Bøger / skønlitteratur / keltiske eventyr

Og vævede noget som aldrig vil dø : keltiske eventyr


Beskrivelse


Forfatteren genfortæller keltiske eventyr i sin egen bearbejdelse, eventyrene suppleres med eftertanker baseret på hans livssyn, der primært er teologisk.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2010

af

af

Kirsten Emdal

d. 5. mar. 2010

Bogen henvender sig til læsere, som interesserer sig for den keltiske kultur og arv. Kan også formidles til læsere af andre landes folkeeventyr.

Den tyske forfatter er teolog, filolog og præsident for Europäiske Märchengesellschaft. Han har specialiseret sig i nordiske og keltiske eventyr og har tidligere udgivet Tro din længsel mere end din fortvivlelse - eventyr til livstolkning, 2009, med eventyr fra hele verden. Den nye bog består af 16 keltiske historier, eventyr, sagn og legender fra Irland og Skotland, og efter hver fortælling er der et afsnit "Eftertanke", hvor der reflekteres over fortællingens eksistentielle pointer. Der er en udførlig indledning, hvor Dickerhoff gør rede for vor keltiske arv og for udvælgelsen af netop disse fortællinger. De er udvalgt med henblik på, at de kan læses indenad, læses op eller genfortælles frit. Fortællingerne er opdelt efter fem overordnede emner. Bogen afsluttes med et afsnit med kildehenvisninger. Fortællingerne henvender sig til voksne.

Denne bog udfylder et tomrum på det danske marked. Af keltiske eventyr er der kun tidligere udkommet Tre keltiske eventyr, 1982, genfortalt af Johnny Christensen og billedbogen Fløjtespillerens ring, 1992, af Michael Scott - begge beregnet for børn.

Interessante folkeeventyr, der fortæller om almengyldige sider af tilværelsen. En spændende vinkel er også, at der forud for de enkelte fortællinger er små fortællemæssige fif. Lidt kedelig layout og desværre uden illustrationer.


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 9. apr. 2010


Kristeligt dagblad

d. 9. apr. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 9. apr. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 41 (2010)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 100, nr. 41 (2010)



Informationer og udgaver