Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Olivia


Beskrivelse


Feen Olivia tryller sig selv, alfen Jonatan og Mona Mø ud til farverige planeter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. mar. 2014

En let, lydret letlæsningsbog i serien Danmarks letteste læsebøger, som bygger på Erik Vierø Hansens læseprincipper. Ifølge forordet kan bogen læses allerede fra 3-4-års alderen sammen med en voksen. I skoleregi kan den læses fra 5 år (0. klasse).

Bogen indledes med et kort forord til den voksne. Her præsenteres forlagets læseprincipper ganske kort, og der er ligeledes råd til den voksne i forhold til at støtte barnet under læsningen. Handlingen er meget enkel. Feen Olivia tryller sig selv, alfen Jonatan og Mona Mø til en gul planet med en ørken, derefter en blå planet og til sidst til en rosa planet. De ser en diamant, en tulipan, en kolibri, nogle æg, en viol, en banjo og nogle små føl - og ender med at vælge at bo på den rosa planet. Sproget er enkelt og består udelukkende af dialog. Desuden er alle ord gennemført lydrette. Under læsningen opfordres den voksne til at give en forforståelse ved at forklare forskellige ord i små gule firkanter. Bogen er gennemillustreret i meget farvestrålende tegninger. Forsiden viser de tre venner sammen med de to små føl. Bagsideteksten henvender sig til den voksne.

Bogen lægger sig i slipstrømmen af de andre af forlagets letlæsningsbøger mht. layout - herunder valg af skrifttype med blokbogstaver - og indhold og vil som de øvrige nok dele vandene.

De lydrette ord, mange gentagelser og den meget enkle handling gør denne letlæsningsbog lettilgængelig for den absolutte begynderlæser.