Bøger / faglitteratur / biografier

Om Jesus


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En beretning inddelt i 33 kapitler, svarende til Jesus' formodede levealder. Jesus fremstilles som en på én gang menneskelig og ophøjet person. Der bygges på fortællinger i Det Nye Testamente med henvisninger til parallelhistorier i Det Gamle Testamente.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 19. aug. 2011

Bogen henvender sig til læsere, der også gerne vil have en lidt anderledes Jesus-fremstilling.

Fortællingen om Jesus er en kronologisk fremadskridende beretning, der bygger tæt på Det Ny Testamentes fortællinger med hyppige henvisninger til parallelhistorierne i Det Gamle Testamente dokumenteret ved fodnoter. Bogen rummer 33 kapitler, som svarer til Jesu formodede livsalder. I bogen fremstilles en på en gang menneskelig og ophøjet person, som forfatteren har brugt mange år på at indkredse. Han fremstiller en Jesus baseret på en forestilling om datidens livsvilkår. I teksten er der foruden forfatterens egne kommentarer indbygget mange realkommentarer. Forfatteren er komiker og blev udnævnt til æresdoktor i teologi ved Lunds Universitet efter sin bog Om Gud.

Forfatteren skrev Om Gud, 2004 og En komikers opvækst, 1993 samt En ufo gør entre, 2002. Se ligeledes Finn Abrahamowitz Jesus : en biografi, 2004.

Bogen læses som en velfortalt, god historie i et lettilgængeligt sprog, men den rummer også faktuelle elementer som realkommentarer og fortolkninger. Det er på en måde en personlig bog, der tager udgangspunkt i forfatterens mormors fortællinger på glasverandaen. Disse barndomsglimt og opvæksten i et baptistisk miljø slår igennem.


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 5. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 6. sep. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 6. sep. 2011


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 24/25 (2012)

af

af

Carina Wøhlk

Årg. 102, nr. 24/25 (2012)Informationer og udgaver