Forskningsbaseret, filosofisk og teoretisk funderet bog om legen og det legende i livet. Bogen henvender sig til alle med professionel interesse i leg. Derudover har bogen relevans på uddannelser til eksempelvis lærer og pædagog.
Helle Skovbjerg Karoff har lavet et forskningsprojekt, hvor hun har fulgt 17 børn og deres familier med fokus på leg. Dette forskningsprojekt er omdrejningspunktet i denne udgivelse. Bogen er inddelt i tre hovedkapitler: legemedier, legepraksis og legens stemninger. Bogen giver læseren et godt indblik i legens univers og et sprog til at kunne kommunikere om samt forstå legesituationer. Det er en teoretisk funderet udgivelse, som kan hjælpe pædagoger, lærere samt andre faggrupper med at forstå betydningen af børns leg samt give dem redskaber til at hjælpe legen på den rette vej.
Målgruppen kan læse videre i Leg gør os til mennesker : en antologi om legens betydning, 2013, som denne bogs forfatter også har bidraget til.
Forskningsbaseret, teoretisk funderet udgivelse om børns leg baseret på studie af legesituationer blandt 17 børn. Bogen henvender sig især til professionelle faggrupper og giver gode værktøjer til forståelse for leg samt kommunikation om leg.