Bøger / faglitteratur

Om teenagere : for forældre


Beskrivelse


Gode råd om at holde hjertet varmt og hovedet koldt, når forældre synes deres teenagere er umulige, og det i virkeligheden for børnene bare føles umuligt at være teenager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. okt. 2008

En varm og jordnær bog, der hjælper helt almindelige forældre til at få en bedre forståelse for deres helt almindelige teenagebørn.

De to forfattere har erfaring som familieterapeuter og bruger eksempler fra deres arbejde til at illustrere den vanskelige proces, når familiens teenagere skal afprøve sig selv og finde deres egne værdier og samtidig har brug for forældrene som et trygt bagland. Enkelt og ligetil giver bogen forældre en god indsigt i den udvikling, deres teenagere gennemløber, og den ændrede familiedynamik, hvor opdragelsen bør flytte sig i retning af forhandling og respektfuld dialog. Overskueligt og let forståeligt inspirerer bogen til at skabe et bedre samvær i familien og skrue ned for trættende konflikter. Desuden opfordres forældrene til midt i turbulensen at huske at tage vare på sig selv og deres parforhold.

Der er brug for både de lidt mere omfattende bøger om emnet, som Mette-Marie Davidsens Tiden med en teenager : lær at navigere i de unges verden og få mest muligt ud af årene med dit store barn, 2006 og denne lille, overkommelige bog, der både er fagligt velfunderet og har fat i væsentlige aspekter.

En lille, let forståelig og indsigtsfuld bog om teenageres krævende forvandlingsproces, som kan give alle forældre nyttig viden og inspiration til at hjælpe familien helskindet gennem de turbulente år.Informationer og udgaver