Bøger / skønlitteratur / roman

Om udregning af rumfang. Bind 1


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tara og Thomas bliver fanget af en dag der bliver ved med at gentage sig selv. Tara oplever den 18. november igen og igen, mens Thomas intet genkender og oplever dagen, præcis som man kan forvente, spritny og ukendt.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 30. jan. 2020

Første bind i en septologi om Tara og Thomas, der er fanget i en dag, der bliver ved med at gentage sig selv. For læsere af nyere eksperimenterende litteratur og med interesse for filosofi.

Tara og Thomas er gift og lever af at handle med antikvariske bøger fra deres hjem i Nordfrankrig. Men et problem opstår. En morgen vågner Tara og opdager, at dagen i dag er en kopi af i går. Tara oplever den attende november igen og igen, mens Thomas intet genkender og oplever dagen, præcis som man kan forvente, spritny og ukendt. Hver dag må Tara forklare den bizarre historie til sin mand, at hun lever i et loop af den samme dag, mens Thomas og resten af verden ikke gør. Og hvad gør det ved et menneske at opleve tiden gå i stå på den måde og, ikke mindst, hvad gør det for et elskende par at eksistere og leve i to forskellige tider? Romanen er første bind i et storværk på syv bind, som er planlagt til udgivelse i løbet af de næste år.

En tænksom og rolig roman med meget fine betragtninger om tid, og hvad tiden gør ved verden og menneskerne i den. I et forfinet og stjerneklart sprog kaster Solvej Balle lys over tunge og filosofiske betragtninger om tid. Opdelt i små afsnit, der hjælper læseren på vej i det bizarre plot.

Kan fx sammenlignes med Gennem dine øjneEn ny dag truer. Idéen med at være fanget i et loop ses også i filmen En ny dag truerKan fx sammenlignes med Gennem dine øjne. Idéen med at være fanget i et loop ses også i filmen .


litteratursiden.dk

d. 28. juni 2020

af

af

Elisabeth Grethe Gertz Olsen

d. 28. juni 2020

Et tankevækkende og interessant spekulativt scenarie med Tara Selter, hvis liv er blevet en endeløs, forudsigelig trædemølle med en dag, der bliver ved med at gentage sig selv. Solvej Balles roman ’Om...


Berlingske tidende

d. 17. okt. 2020

af

af

Søren Kassebeer

d. 17. okt. 2020


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2020

af

af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 3. mar. 2020


Politiken

d. 2. feb. 2020

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 2. feb. 2020


Kristeligt dagblad

d. 3. mar. 2020

af

af

Svend Skriver

d. 3. mar. 2020


Information

d. 31. jan. 2020

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 31. jan. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Pernille Meyer Christensen

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)