Bøger / faglitteratur

Onani


Beskrivelse


Om onaniens kulturhistorie, med alt hvad dertil hører af moralsk panik, kropslig ekstase, medicinsk magtmisbrug og meget forskellige medicinske verdensbilleder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 21. jan. 2020

Om moralsk panik, kropslig ekstase, medicinsk magtmisbrug og voldsomt forskellige medicinske verdensbilleder - her har vi onaniens kulturhistorie. Af almen interesse.

Morten Arnika Skydsgaard, Danmarks førende onaniforsker og museumsinspektør ved Science Museerne - Steno Museet, gennemgår onaniens historie i 6 kapitler med overskrifterne: "En særlig seksuel teknik", "Hemmelige synder", "Selvbesmittede ofre", "Slappe sædledere", "Homoseksualitet og kvindekamp" og "Den sidste hemmelighed". Med henvisninger til bl.a. H.C. Andersen og Sigmund Freud. Udgivelsen er en del af forlagsserien "Tænkepauser".

Finurlig, velskrevet og vedkommende bog om et emne næsten alle har berøring med.

Onaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sexSex og sundhedFanden tage i morgen (501 sider). Afsnit findes bl.a. i Sex og sundhed om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i Fanden tage i morgen. En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøgerOnaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sex (501 sider). Afsnit findes bl.a. i om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i Fanden tage i morgen. En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøgerOnaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sex (501 sider). Afsnit findes bl.a. i Sex og sundhed om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i . En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøger.


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 11. jan. 2020

Det er et ret tabubelagt emne, der veloplagt tages op i denne Tænkepause. Faktisk er det det første værk på dansk, når der ses bort fra skræmmeskrivelser fra især 1800-tallet. Det er med en meget med...


Dansk medicinhistorisk årbog

2020

af

af

Claus Fenger

2020