Bøger / faglitteratur

Oplevelsesøkonomien : arbejde er teater og enhver virksomhed er en scene


Beskrivelse


Oplevelsesøkonomi er tankegangen om, at virksomheder ikke bare skal masseproducere vare, men skabe produkter, der er unikke for den enkelte forbruger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 22. sep. 2009

Hos private og offentlige virksomhedsledere, og hos studerende på videregående handelsuddannelser, er der stor interesse for potentialet i oplevelsesøkonomi, og det vil smitte af på efterspørgslen efter denne bog der introducerede begrebet.

Et grundlæggende vilkår for den vestlige verden er, at et stigende antal forbrugerne har dækket deres basale materialistiske behov og derfor i stedet efterspørger oplevelser i deres søgen efter identitet. Virksomhederne skal altså ikke mere masseproducere, men skabe produkter der opleves som unikke for den enkelte forbruger. Det er et af hovedbudskaberne i bogen af Pine og Gilmore, der introducerede begrebet oplevelsesøkonomi. Eksemplerne i bogen afspejler forfatternes amerikanske baggrund, men det gør den ikke mindre relevant for de mange der har taget begrebet til sig herhjemme.

Blandt de adskillige danske titler om emnet er Den danske oplevelsesøkonomi, 2008 af Trine Bille og Mark Lorenzens, og Oplevelsesledelse i praksis, 2008 fra Center for Oplevelsesledelse på Roskilde Universitet.

Bogen af oplevelsesøkonomiens stamfædre, der introducerer de grundlæggende tanker bag begrebet, er med 10 års forsinkelse oversat til dansk, til glæde for alle dem, der har taget idéerne bag til sig.



Informationer og udgaver