Dan Brown er tilbage med den 5. bog om symbolforskeren Robert Langdon, som denne gang hvirvles ind i et komplot der ligger i rummet mellem religion, science og kongelige. Browns fans vil sluge den med fornyet begejstring.
Robert Langdon er denne gang en tur i Spanien for at overvære en tidligere studerendes præsentation af sin nye forskning, som vil være et opgør med bl.a. religion. Inden præsentationen er slut er den tidligere studerende imidlertid død og Langdon er sammen med en intelligent robot og en billedsmuk kvinde på jagt efter en kode til præsentationen af den tidligere studerendes resultater. Handlingen kredser rundt mellem fænomener som fake news, kunstig intelligens, religion og oplysning.
Brown slipper rigtig godt fra sit livtag med store samfundsspørgsmål. Bogen er et forsvar for oplysningparadigmets kritiske tilgang til verden. Hans tilgang til stoffet og aktualiteten vil appellere til et bredere publikum end normalt, og måske kan Browns popularitet og hans sans for at forføre læseren med enkle midler sikre, at hans budskab om den kritiske fornufts vigtighed kommer lidt højere op på den offentlige dagsorden. Brown har denne gang mere fokus på emnet end tidligere, men den knapt så stejle spændingskurve klæder ham. Brown er på godt og ondt sig selv, men denne gang med en mere relevant dagsorden end tidligere.
Rygtet om hendes død giver på en helt anden måde litterært liv til debatten om kunstig intelligens.