Om ubalancerne i Danmark og udkanten som mulighedernes land. For samfunds- og politisk interesserede.
Bogen har sin baggrund i en række konferenceoplæg afholdt på Ærø i efteråret 2014, hvor Udkantsmanifestet blev vedtaget. I 2 dele præsenterer 13 bidragydere, som på forskellig vis er engageret i udkantsproblematikken, eksempler og analyser på skævvridningen af det danske samfund, og hvilke muligheder der er hvis der gøres op med centraliseringen, og de muligheder der er for en anden udvikling. Derudover rummer bogen en række tilflytterhistorier fra mennesker, der har bosat sig i udkanten, bidrag fra Knud Sørensen og Suzanne Brøgger samt stemningsskabende fotos af Anne Mette Holstein.
Bogen er en blanding af personlige oplevelser, erfaringer og egentlige analyser. Et offensivt politisk debatbidrag mod den stigende ulighed og skævvridning primært skrevet af engagerede akademikere som gør op med konkurrencestaten, liberalismen og den stigende globalisering.
Fornylig er udkommet UdkantsmytenUdkantsdanmark og sammenhængskraft i Danmark med samme tilgang til udkantsproblematikken. Endvidere er tidligere kommet helhedsanalysen Udkantsdanmark og sammenhængskraft i DanmarkFornylig er udkommet Udkantsmyten med samme tilgang til udkantsproblematikken. Endvidere er tidligere kommet helhedsanalysen .