Bøger / skønlitteratur / roman

Optaget


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Som 14-årig forsøger Tristan at skyde en mand for at hævne en voldtægt på sin søster. Nu er han 17 og skal bo på et socialt opholdssted drevet af amatører. Alt går helt galt, både med familien og med opholdsstedet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 2. jan. 2015

Hvorfor forsøger en 14-årig dreng med fuldt overlæg at skyde en mand? Det vil læsere af barske danske samtidsromaner med en skæv og til tider satirisk vinkel få et svar på her.

Henrik Frederiksen (f. 1965) udgivet her sin syvende roman, og den har som de øvrige afsæt i dagens Danmark. Her følger vi den unge Tristan, som er intelligent, udadreagerende, voldelig og grænseløs. Efter det mislykkede drabsforsøg skal han nu tilknyttes projekt Blitz, som ledes af to fallerede mænd uden særlige kompetencer på området. Hans familie er på alle måder dysfunktionel, og i løbet af bogen eskalerer det hele med død og ødelæggelse til følge. Også projekt Blitz kommer i uføre, og det viser sig at tingene hænger sammen og har med narko og seksuel udnyttelse at gøre.

En velturneret roman med en vidtforgrenet og voldsom handling fra samfundets skyggeside, og hvor "behandlerdanmark" bliver taget ved vingebenet. Sproget er veloplagt og satiren bidsk, og som altid med satire er det sådan, at nogle læsere er med på den, mens andre stiger af.

Kan sammenlignes med Henrik Frederiksens øvrige forfatterskab, fx Det dobbelte menneskeKontaktpersonen og Kontaktpersonen, Jonas T. Bengtsson og andre af de nyere socialerealisterKan sammenlignes med Henrik Frederiksens øvrige forfatterskab, fx Det dobbelte menneske og , Jonas T. Bengtsson og andre af de nyere socialerealister.