Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Ord - 1-1 1/2 år


Beskrivelse


Lær navnene på dagligdagsting som legetøj, mad og kropsdele, imens I snakker om det, I ser på billederne. Sød pegebog med spørgsmål for børn fra 1-3 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2020

af

af

Marianne Agger

d. 31. aug. 2020

Lær navnene på dagligdagsting som legetøj, mad og kropsdele, imens I snakker om det, I ser på billederne. Sød pegebog med spørgsmål for børn fra 1-3 år.

"Min første billedbog" om dyr og ord er pegebøger med farvefotos af forskellige ting og dyr inddelt i kategorier. I bogen om ord er kategorierne Legetøj, Kroppen, Badeværelset, Tøj, Spisetid, Frugt og grønt, Mad og Stuen. Til hver kategori er der spørgsmål til læseren som fx "Hvilket barn rækker tunge?" og "Kan du pege på bananen uden skræl?". I bogen om dyr er opslagene opdelt i Katten, Hunden, Kæledyr, Dyr i haven, Ved havet, I hønsehuset, Dyr på marken og Dyr i parken. Her lyder spørgsmål som fx "Hvilket dyr har store øre?" og "Kan du sige ligesom en hane?". De fritskårne farvefotos er sat på hvid baggrund og under hvert billede står betegnelsen på motiverne. Bøgerne har tykke papsider, og de er tidligere udgivet i Belgien.

Det er to fine, overskuelige pegebøger med velvalgte, skarpe fotos og sjove og forskelligartede spørgsmål, som kan bidrage til at samtale om indholdet mellem den voksne oplæser og barnet. Papsiderne virker solide, men bogryggene kan måske være lidt skrøbelige, da siderne er rundet i hjørnerne.

Pegebøger om ord og dyr udkommer relativt ofte, og der findes fx Mine første 100 ordMine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun) og Mine første 100 dyr (Ved Fanny Bruun). Bøgerne her skiller sig lidt ud fra mange af de andre pegebøger med samme emne, da de har medtaget spørgsmål til hver kategori, hvilket virker rigtig godtPegebøger om ord og dyr udkommer relativt ofte, og der findes fx Mine første 100 ord (Ved Fanny Bruun) og (Ved Fanny Bruun). Bøgerne her skiller sig lidt ud fra mange af de andre pegebøger med samme emne, da de har medtaget spørgsmål til hver kategori, hvilket virker rigtig godt.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. okt. 2015

Pegebøger i kraftigt, glittet pap med fotos af dyr og hverdagsting til billedkik og samtale med børn i alderen 1 til 2 år.

To pap-pegebøger med farvefotos af henholdsvis almindelige dyr som hund, kat, ged og hest og deres forskellige unger og en blanding af hverdagsting som mad, møbler, legetøj, babytøj og små børn, som bruges til at illustrere kroppen. De enkelte fotos er fritskrabede og sat i en ramme på helt hvid baggrund. Den korte tekst er, udover en billedtekst til hvert enkelt foto, lavet som en lille række spørgsmål af typen "kan du finde hjulene på bilen " og "hvad siger anden"? Bøgerne er i klare og livlige farver og hører til en serie af bøger af samme type for forskellige aldersgrupper. Disse to er beregnet til de alleryngste.

Disse små og solide bøger kan holde til bibliotekernes allerstærkeste lånere; nemlig de helt små med de fedtede fingre. Det er nydelige fotos af ting, de kender, selv om jeg måske synes, at billeder af nutellamadder, syltetøj og Danoneyogurt ikke er noget at reklamere for til denne målgruppe. De dialogiske spørgsmål under hvert billede fungerer godt. Bøgerne ligner de mange andre, der findes af samme type.

I størrelse, udseende og indhold minder de en del om Killinger og hvalpeVi ser på tingMin verden og Vi ser på ting, mens en pegebog som Min verden har mange flere genkendelige hverdagssituationer medI størrelse, udseende og indhold minder de en del om Killinger og hvalpe og , mens en pegebog som Min verden har mange flere genkendelige hverdagssituationer medI størrelse, udseende og indhold minder de en del om Killinger og hvalpe og Vi ser på ting, mens en pegebog som har mange flere genkendelige hverdagssituationer med.