Bøger / faglitteratur

Ord der ændrer mening : skab motivation gennem dit sprog


Beskrivelse


Om NLP-værktøjet, "Language and Behaviour Profile" (LAB profilen) og om hvordan man forstår en persons sprogbrug og adfærd i en given kommunikationssituation, og bruger denne forståelse til at skabe motivation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. feb. 2009

Kan som inspiration læses af alle som interesserer sig for kommunikation og fx coaching, men mere oplagt for dem, som i forvejen kender og nikker anerkendende til Neuro-Lingvistisk-Programmering (NLP), da kommunikations-værktøjet "LAB Profilen" er skabt af NLP-udvikleren Rodger Bailey i 1980-erne.

Forfatteren er certificeret NLP-træner i NLP, og har eget konsulentfirma. Hun præsenterer NLP-værktøjet, "Language and Behaviour Profile" (LAB profil). En definition: "Det er en måde at tænke om andre mennesker og grupper, som vil give dig mulighed for at lægge mærke til og respondere på, hvordan de motiveres, hvordan de processer information og hvordan de tager deres beslutninger." Bogen er i 4 dele, og efter et introducerende afsnit om LAB-profilen, beskriver 2. del "Motivationstræk". De første 6 kategorier af LAB-profilen, der kategoriserer, hvordan mennesker og grupper motiveres. 3. del er efterfølgende 8 kategoriseringer af "Arbejdstræk". 4. del beskriver forskellige anvendelsesområder for LAB, fx karriererådgivning, forhandling og politiske kampagner. Som altid i denne slags bøger om fx NLP er bogen spækket med cases fra det virkelige liv. Appendiks med resuméer og fx forskningsresultater.

Der er mange andre bøger om NLP, men eneste bog på dansk alene om LAB-profilen.

Bogen er rimelig tilgængelig, men en vis forhåndsviden om NLP og en positiv, åben indstilling til systemet er helt sikkert en god hjælp for forståelsen.