Bøger / skønlitteratur / digte

Ordinér nye kroppe


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte. Der er kroppe nok til alle, men hvad hjælper det, hvis det er hovedet, det er galt med? Eksistentielle digte med mennesket som med- og modspiller.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 27. juni 2011

Til læsere af nyere digte med et eksistentielt præg.

Ordinér nye kroppe er titlen på Knud Steffen Nielsens nye digtsamling. Man fristes til at spørge hvad det hjælper, hvis det er hovedet det er galt med. Hovedet på Knud Steffen Nielsen er heldigvis skruet rigtigt på, og digtene i denne bog er på et ret højt abstraktionsniveau. Knud Steffen Nielsen er både forfatter og billedkunstner, har udgivet flere digte, og været redaktør på den finurlige projekt Encyklopoesien fra 2010. Bogen sværmer om menneskets eksistens og ageren. Digtene i bogen er ret svært tilgængelige, men når den, til tider, komplicerede omgang med sproget lykkes, er det en fornøjelse. Men digtene har ikke den helt samme punch og enkelhed, man tidligere har set hos Knud Steffen Nielsen.

Knud Steffen Nielsen har flere digtsamlinger bag sig, senest Intarsia og var man til de digte, vil man også kunne lide denne. Knud Steffen Nielsen har dog tabt en del af sin slagkraft, siden hans bedste digtsamlinger Det gør ikke rigtig ondt på fisk fra 2008 og En kinamands chancer fra 2002.

En jævn digtsamling, der hverken overrumpler eller overrasker, men som har øjeblikke.