Bøger / faglitteratur

Organisationer i politik : danske interesseorganisationer i forvaltning, Folketing og medier


Beskrivelse


Analyse af hvordan interesseorganisationer med lobbyvirksomhed på forskellige niveaer forsøger at påvirke den politiske proces.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 10. jan. 2014

Målgruppen er primært universitetsstuderende, men den vil også kunne interessere folk i de større interesseorganisationer.

Bogen tager udgangspunkt i et omfattende forskningsprojekt, der undersøger hvordan organisationer af enhver art, dvs. både erhvervsorganisationer, fagforeninger, organisationer for institutioner og myndigheder og private organisationer, har indflydelse på og adgang til tre forskellige politiske arenaer, nemlig forvaltning, folketing og medier. Tre af de deltagende forskere fremlægger og diskuterer i en klart disponeret fremstilling resultater fra projektet, ud fra de data der er indsamlet fra et meget stort antal organisationer, og de har også generelle diskussioner af udviklingen i interesseorganisationers indflydelse og rolle i dansk politik. Der er mange tabeller og grafer og analyser af det indsamlede datamateriale, og omfattende litteraturhenvisninger, men sprogligt er fremstillingen ikke vanskeligt tilgængelig.

Faste forhold - flygtige forbindelser : stat og interesseorganisationer i Danmark i det 20. århundrede, 2003, er en tidligere undersøgelse af området på tilsvarende niveau. Interesseorganisationernes indflydelse diskuteres også i en mere populærform i Lobbyistens lommebog : politikere under pres, 2013.

Bogen fremlægger resultater fra et stort forskningsprojekt, der undersøger de danske interesseorganisationers position i dansk politik, og vil især være af interesse for universitetsstuderende.


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 10 (2014)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 10 (2014)