Bøger / faglitteratur

Organisatorisk coaching : et dynamisk og intelligent håndværk til dig og din organisation


Beskrivelse


Om organisatorisk coaching som redskab til at skabe forandring i kommunikationen og øge medarbejdernes energi og begejstring i forbindelse med forandringsprocesser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. mar. 2014

Bogen Organisatorisk coaching henvender sig generelt til ledere på alle niveauer, der ønsker at lære noget om coaching, men vil mest blive efterspurgt blandt dem, der allerede har en kontakt til forfatteren.

Her er endnu en bog om coaching skrevet af en konsulent indenfor branchen. Gitte Uttrup arbejder indenfor en systemteoretisk ramme. Ord som socialkonstruktivisme, appreciative inquiry og NLP er blandt nøglemarkørerne, og målet er at øge glæden, energien og begejstringen i hverdagen og i særdeleshed i forbindelse med forandringsprocesser. Bogen er opdelt i mange meget korte kapitler. Den er praktisk orienteret med mange cases, historier, modeller, spørgeguides og små citater, som alle er markeret tydeligt i layoutet. Der er desuden en del illustrationer af vidt forskellig karakter. Sproget er svingende og hæsblæsende med mange talesprogsfraser, og hovedindtrykket er lidt uoverskueligt og vanskeligt at håndtere for en selvstuderende. Den vil fungere bedst i et styret forløb, om dette nu er et undervisnings- eller et konsulentforløb. Bogen har en litteraturliste, men er uden register.

Blandt de mange bøger om coaching vil flere være mere oplagte i en bibliotekssammenhæng. Fx Coaching - læring og udvikling senest 2012.

Kortfattet og lidt uoverskuelig vejledning i coaching, som ikke står stærkt i det brede felt af bøger om emnet.