Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Oskar og den skrupsultne drage


Beskrivelse


Landsbyen er løbet tør for prinsesser, så den sultne drage må nøjes med drengen Oskar. Men Oskar er snu og dragen trænger til briller, så måske ender historien anderledes, end du tror.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Bo Knudsen

d. 2. mar. 2010

Munter billedbog til fornøjelig oplæsning for de ca. 4-7 årige. Forsidens drage med briller anslår bogens indhold og humor.

Landsbyen er løbet tør for prinsesser, så den sultne drage må nøjes med drengen Oskar. Men Oskar er snu og dragen trænger til briller, så i bedste Hans og Grete-stil opdager dragen ikke, at Oskar har taget godt på af al den gode mad, han laver. Oskar og dragen ender med at åbne en restaurant sammen. Et fornøjeligt eventyr, der ikke skræmmer men underholder med pjat og ballade i både den fyldige tekst og de muntre billeder.

Ute Krause har illustreret flere billedbøger i samme streg, fx Juletræet (2004/45) af Robert Barry. Ellers er Babette Cole en repræsentant i samme genre, med en streg, stil og humor der ligner, som i fx Længe leve prinsesse Fiksebuks (2005/23).

Munter billedbog, der ikke skræmmer men underholder med pjat og ballade. Og så er bogen, i modsætning til mange af tidens billedbøger, behageligt fri for skjult indlæring og lærerige moraler.