Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Over sø og land : fra Østersøen til Göta Kanal


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1963) beretning fra en sørejse fra Østersøen og gennem Göta kanalen sammen med sin mand og 4-årige søn. Med bl.a. ordliste over maritime fagudtryk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2012

af

af

Birgit Hald

d. 13. nov. 2012

Det er en rejseskildring, der primært henvender sig til sejlere, der overvejer at tage samme tur, men vi der har gjort det, bliver også fint underholdt af bogens beskrivelser af livet om bord og oplevelserne i land.

Jette Varmer har som forfatter adskillige børnebøger bag sig udover Balladen i Haparanda : et halvt års sørejse med sejlbåden Kalif, 1999. Denne gang varede sejlturen også et halvt år, og båden var den samme, men nu var parrets 4-årige søn med. Derfor foregik turen også på hans præmisser, og de tog sig rigtig god tid. Fra Øresund sejlede familien gennem Falsterbokanalen, syd om Sverige, op langs den svenske østkyst og gennem Gøtakanalen og Trollhätte Kanal til Kattegat. Det er en lun fortælling om dagliglivet om bord suppleret med kulturhistorie om Götakanalen, slottene og personligheder med tilknytning til stederne. Varmer skriver i et godt sprog med en humoristisk tone, og undervejs er der nogle farvebilleder af seværdigheder, natur og familieliv. Bogen afsluttes med et appendiks med fakta om båden, kanalerne, søerne samt flere fakta om de tidligere nævnte historiske personer. Bagest er der en udførlig ordliste med gode forklaringer på de maritime fagudtryk.

Der kommer jævnligt bøger om langturssejlads, også med mindre børn om bord, men lige netop turen gennem Sverige har bibliotekerne ikke fået bøger om siden en kortere beskrivelse i Dømmesejlads og forlis, 2004.

En lun fortælling om familiesejlads rundt om Sydsverige suppleret med historiske fakta.