Bøger / faglitteratur

Overgangsalder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Jette Landberg

2006

Bogen henvender sig til alle kvinder der nærmer sig overgangsalderen og gerne vil vide noget om symptomer, hormoner osv. i populær form..

Forfatteren kommer ind på emnet fra flere vinkler: de fysiske symptomer, psykiske symptomer, ændring i livssituationen, gode råd om motion og kost, plantetilskud og ikke mindst de forkætrede hormoner får en grundig behandling. Et helt afsnit er helliget resultaterne af de forskellige store undersøgelser af østrogeners virkninger og bivirkninger. Her er ingen nemme løsninger og absolutte svar, men fordele og ulemper stilles op ud fra de nyeste resultater. Forfatteren, der er læge og videnskabsjournalist, har tidligere skrevet flere andre populære bøger om sundhed og sygdom. I serien Politikens sundhedsguider er bl.a. også kommet en bog om blodtryk..

Der er gennem årene kommet flere bøger om overgangsalderen. Men de forældes meget hurtigt da forskningen hele tiden kommer med nye resultater. Overgangsalder og hormonbehandling af Anne MacGregor fra 2005 er en af de nyeste. Den fokuserer hovedsageligt på hormonerne som beskrives meget grundigt. Bogen her er mere allround uden at gå helt så meget i dybden..

Dette er en rigtig god og informativ bog der medtager de fleste aspekter ved kvindens overgangsalder. Den er letlæst med faktabokse, korte afsnit og tydelig opdeling i de forskellige emner.


Ugeskrift for læger

Årg. 169, nr. 10 (2007)

af

af

Øjvind Lidegaard

Årg. 169, nr. 10 (2007)