Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Overnatning på skolen


Beskrivelse


Klassen skal overnatte i skolens gymnastiksal, men mon de andre også har sovedyr med, og kan de i det hele taget falde i søvn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2018

af

af

Henriette Olesen

d. 18. sep. 2018

3 bøger i en ny serie "Klassekammerater", hvor du følger en flok klassekammerater, det første år de går i skole. Serien egner sig godt til højtlæsning, men kan også selvlæses fra 0.-2. klasse.

I "Ring 112" møder vi Maja, der leger med klassekammeraten Oscar. De bliver inviteret over til naboen for at hoppe på hendes trampolin, desværre går det helt galt for Maja, og de må ringe 112. I "Ny i klassen" skal Frederik skifte skole. Han er godt nervøs og bekymret for, om han vil finde nye kammerater. Da han møder dem, virker de noget anderledes, men han bliver hurtigt venner med dem alle. Da han kommer hjem, finder han ud af, at Mikkel bor lige overfor. I "Overnatning på skolen" får klassen den gode idé, at de vil overnatte på skolen i gymnastiksalen. De skal bare lige have overtalt deres forældre. Alle forældrene siger ja, men nu melder nervøsiteten sig, for gad vide om de andre også har pyjamas og bamser med.

Serien "Klassekammerater" tager udgangspunkt i en klasse med alle de udfordringer, eleverne hver især oplever på skift. Der er genkendelige problemer og temaer fra hverdagen, som alle skolebørn vil kunne sætte sig ind i. Sætningerne er korte, og illustrationerne er med til at bære historierne frem.

Serien kan minde lidt om Tiberius Tudefjæs, der dog er mere humoristisk.