Bøger / faglitteratur

Overvåget : en insiderberetning om Edward Snowden, NSA og den amerikanske overvågningsstat


Beskrivelse


Glenn Greenwalds beretning om forløbet omkring Edward Snowdens læk af tophemmelige NSA-dokumenter, fra første gang Snowdens kontaktede ham over de 10 nervepirrende dage i HongKong, til Snowdens reaktion på verdenspressens modtagelse af oplysningerne og hans motiver for afsløringen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 12. maj 2014

Til alle med interesse for aktuel samfundshistorie, politik og overvågningssamfundet og dets politiske, juridiske og menneskelige konsekvenser.

Under stor mediebevågenhed udkom Glenn Greenwalds beretning om Edward Snowden og hans læk af tophemmelige dokumenter fra National Security Agency (NSA) og organisationens totale elektroniske overvågning af lande, borgere og virksomheder. En aktuel og skræmmende afsløring, som udover at bringe læseren tæt på Snowden og hans motiver også offentliggør en lang række dokumenter, som illustrerer overvågningens massive omfang. Bogen skildrer også Greenwalds besværligheder og udfordringer med at skrive bogen, og samlet er den med til at skabe opmærksomhed på de lovstridige handlinger, der begås under dække af en større sags tjeneste, toneangivende mediers følgagtighed, og hvor vigtigt det er med politiske og juridiske foranstaltninger, der kan begrænse omfanget med henblik på at sikre det enkelte menneskes personlige frihed.

Den første bog på dansk om Edward Snowden og NSA's globale overvågning.

En vigtig bog også i bibliotekssammenhæng om Edward Snowdens omfattende læk af dokumenter fra NSA som illustrerer organisationens systematiske og hemmeligholdte globale elektroniske overvågning af stort set alt.


Jyllands-posten

d. 20. maj 2014

af

af

Mikkel Andersson

d. 20. maj 2014


Berlingske tidende

d. 14. maj 2014

af

af

Morten Birkedal Frich

d. 14. maj 2014


Information

d. 13. maj 2014

af

af

Jacob Mchangama

d. 13. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 15. maj 2014

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 15. maj 2014