Bøger / faglitteratur / rejseguides

På 367 ture i Bornholms natur


Beskrivelse


Gennem 20 naturhistoriske temaer med kulturhistoriske emner ledes den besøgende gennem øens specielle geologi, flora og fauna. Hver tur indledes med en generel beskrivelse af området og et tydeligt kort der, foruden de interessante steder, også viser cykel- og vandreruter. Med koordinater til GPS-brug.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 22. juli 2011

Til den aktive turist som søger en seriøs og omfangsrig guide til Bornholms smukke natur og seværdigheder. Kan bruges til såvel planlægning hjemme i sofaen, som turfører i det aktuelle område.

Finn Hansen er tidligere ansat som biolog hos NaturBornholm og udgav i 1988 den populære guide På tur i Bornholms natur. Nu er tiden så kommet til afløseren, som består af ture som Hansen over en længere årrække tidligere har udgivet på nettet. Bogen beskriver 367 lokaliteter, fordelt på 21 temature såsom "Hasles undergrund" eller "I Pelle Erobrerens fodspor". De enkelte ture indledes med en generel beskrivelse af området, samt et tydeligt kort der foruden de interessante steder også viser cykel- og vandreruter. Besøgsstederne præsenteres med en kort og saglig tekst og er desuden forsynet med koordinater så stedet let kan findes via GPS. Teksterne virker gennemarbejdede, og de mange flotte fotografier giver et godt indtryk af den smukke og vilde natur. Hvis man synes oplysningerne er lidt for korte, kan man på www.367ture.dk læse en mere uddybende beskrivelse. Bogen er lavet i et handy format (som Politikens visuelle guidebøger), og selvom den er lidt tung, er det en ideel følgesvend når øen skal udforskes i felten.

Bogen supplerer fint andre turguides såsom Oplev Bornholm, 2009 eller Turen går til Bornhom ved at medtage knap så kendte steder.

Flot og gennemarbejdet turfører, der giver adgang til en veritabel guldgrube af naturoplevelser.


Natur på Bornholm

Årg. 10 (2012)

af

af

Søren Olsen

Årg. 10 (2012)