På en bænk i idylliske omgivelser har Frans af Assisi og Birgitta af Vadstena sat hinanden stævne. De har meget at tale om - ikke mindst fordi de i sin tid benyttede vidt forskellige metoder til at udbrede kristendommens budskaber. Til den historisk og/eller religiøst interesserede.
Frans af Assisi (1182-1226) og Birgitta af Vadstena (1303-1373) kan i sagens natur aldrig have mødtes. Men her lader forfatterne de to kirkehistoriske personligheder føre en samtale, hvor de kommer omkring nogle af kristendommens største spørgsmål og begreber. Er det fx muligt at opbygge et samfund, hvis man - som Frans - fuldstændigt frasiger sig økonomiske midler? Og når man længst ved handling eller det modsatte? Og tilgivelsen - hvordan praktiserer man den? De to personers forskelligheder, bl.a. det faktum at Birgitta havde 8 børn og Frans ingen, træder tydeligt frem i kraft af hinanden. Undervejs er der indlagt digte, som med nutidigt billedsprog belyser de forskellige temaer.
Idéen med at lade disse to religiøst beslægtede mennesker mødes er god. Deres kristne mål var måske nok det samme, men deres veje til målet var forskellige, og man bliver klogere på både den ene og den anden via deres samtale. Desværre er sproget kunstlet.
Bodil Busk Sørensen har også tidligere skrevet om både Frans og Birgitta: Frans af AssisiBirgitta af VadstenaBirgitta og Birgitta af Vadstena. Og senest i den biografiske roman BirgittaBodil Busk Sørensen har også tidligere skrevet om både Frans og Birgitta: Frans af Assisi og . Og senest i den biografiske roman BirgittaBodil Busk Sørensen har også tidligere skrevet om både Frans og : Frans af Assisi og af Vadstena. Og senest i den biografiske roman .