Halima er 18 år og i gang med 3.g. Hendes familie er flygtet fra Libanon. Forældrene er muslimer, men har integreret sig i det danske samfund og stiller sig uforstående overfor Halimas interesse i sine palæstinensiske rødder og søgningen mod en stærkere tilknytning til sin arabiske tro. For unge og voksne læsere med særlig interesse for kulturforskelle.
Halima er født i Libanon, men vokser op i Danmark. Forældrene er muslimer, men praktiserer ikke troen nidkært. Især moderen har svært ved at forstå, at Halima gerne vil lære sin arabiske baggrund og tro bedre at kende. Halima kæmper sig gennem gymnasiet og drømmer om at læse videre. Da forskellige frier melder sig på banen, er hendes familie begejstrede, men Halima ønsker ikke at blive gift endnu og er desuden ulykkelig forelsket i sin grandfætter, en alliance, som forældrene er imod.
En interessant vinkel med en ung etnisk pige, Halima, som ønsker at søge tilbage til sine arabiske rødder, idet hun finder tryghed i sin muslimske tro og baggrund. Halima er fanget mellem den arabiske og danske kultur og ønsker at kombinere de to verdener, og samtidig vil have lov til at være sig selv, at kunne følge sit hjerte og sine drømme. Bogen sætter sig mellem to stole, da den ikke entydigt er en ungdomsbog, men vil kunne finde læsere blandt unge.
Til læsere af fx Zainab Mosawis Jorden under min mors fødderGiv mig tiden igenForsoning, Sarah Engells Giv mig tiden igen og Aydin Soeis ForsoningTil læsere af fx Zainab Mosawis Jorden under min mors fødder, Sarah Engells og Aydin Soeis ForsoningTil læsere af fx Zainab Mosawis Jorden under min mors fødder, Sarah Engells Giv mig tiden igen og Aydin Soeis .