Bøger / skønlitteratur / krimi

På fjendtlig grund


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Handford og hans assistent Ali undersøger mordene på ganske unge piger - sandsynligvis børneprostituerede. Både en højtstående politimand og Alis gode ven mistænkes, og det skaber store problemer og giver tillidskriser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 29. okt. 2009

Læsere, der sætter pris på en krimi med godt gedigent politiarbejde, et spændende plot og en god miljøbeskrivelse vil kunne nyde denne engelske roman.

Lesley Horton debuterede på dansk i 2005 med politiromanen Et spørgsmål om uskyld. I På fjendtlig grund er vi tilbage i byen Bradford, og vi møder igen John Hanford og Khalid Ali. 4 unge piger er fundet myrdet på samme brutale måde, er der tale om en seriemorder? Politiet er på bar bund, der er mistanke om, at det drejer sig om prostituerede, men officielt findes der ikke børneprostitution i Bradford, og denne holdning vanskeliggør politiets efterforskning. John Hanford bliver meget mod sin vilje tvunget til at undersøge sin chef, da hans billede er fundet hos den sidste dræbte pige. Samtidig er der også rettet mistanke om alfonseri mod Khalid Alis bedste ven, som tilhører det asiatiske mindretal, så der er hos alle mange følelser på spil. Politiarbejdet skrider kun langsomt frem, mange ubehageligheder kommer frem i lyset og John Hanfords og Khalid Alis venskab er i alvorlig fare.

Af andre engelske forfattere, som skriver lidt i samme tradition kan nævnes John Harvey og Peter James.

Lesley Horton har skrevet en spændende historie, hvor plottet hænger godt sammen, Beskrivelsen af livet i Bradford med ulmende raceuroligheder er meget realistisk og hovedpersonernes arbejds- og privatliv er med til at gøre historien til mere end blot en ny krimi. Der er ikke nødvendigt, at der går 4 år igen inden den næste i serien udkommer.