Bøger / skønlitteratur / roman

På grænsen


Beskrivelse


Mexicanske Juan forsøger at blive smuglet over grænsen til USA. Meget går galt under flugten i grænselandets steghede ørken, hvor grænsepolitiet og våbenglade patrioter er på udkig efter illegale indvandrere fra syd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 1. juli 2020

Virkelighedsnær roman om illegal indvandring til USA. Bogen henvender sig til læsere af skæbnefortællinger og aktuelle problemstillinger omkring flygtninge.

Den unge mexicaner Juan betaler for at blive smuglet over grænsen fra Mexico til USA for at tilslutte sig sin far, der flygtede mange år tidligere. Mange latinoer krydser grænsen illegalt og dør af tørst i forsøget i ørkenområdet eller bliver fanget af patruljerende grænsepoliti og lokale patrioter. Grænsebetjent Steve og den pensionerede general Glenn, som ejer en farm langt grænsen, gør deres for at fange de illegale indvandrere fra syd. Henover et døgn følger romanen Juan, Steve, Glenn og flere andre bipersoner ved grænsen. Romanen handler også om far-søn-relationer. Der er sort-hvide fotos indimellem. Journalist Tage Majland har skrevet romanen efter en reportagerejse ved grænsen mellem USA og Mexico.

Romanen dykker ned i en aktuel problemstilling omkring illegal indvandring og viser sagen fra flere sider. Handlingen er realistisk men virker til tider gentagende ligesom de to personer Steve og Glenn virker uforløste. Der er spændingsmomenter uden at der er tale om en spændingsroman.

Señor PeregrinoTortilla-tæppetEt andet menneske, et andet liv handler om en illegal indvandrer fra Mexico og Tortilla-tæppet skildrer kontrasten mellem et mexicansk indvandrerpar og et ærkeamerikansk ægtepar. Der findes en del litteratur om flygtninge, fx Et andet menneske, et andet livSeñor Peregrino handler om en illegal indvandrer fra Mexico og skildrer kontrasten mellem et mexicansk indvandrerpar og et ærkeamerikansk ægtepar. Der findes en del litteratur om flygtninge, fx Et andet menneske, et andet livSeñor Peregrino handler om en illegal indvandrer fra Mexico og Tortilla-tæppet skildrer kontrasten mellem et mexicansk indvandrerpar og et ærkeamerikansk ægtepar. Der findes en del litteratur om flygtninge, fx .