Kvindelige nødhjælpsarbejderes personlige beretninger under det armenske folkedrab i tiden op til og under 1. verdenskrig. Bogen egner sig til historieinteresserede og kan endvidere anvendes til opgaver fra gymnasieniveau.
Før kvindernes valgret i Norden, drog en del kvinder ud i verden som nødhjælpsarbejdere for at cementere deres værd. Vi følger i denne bog en del af disse kvinder, der er taget til Osmannerriget under dets nedbrydning. Vi præsenteres for dannelsen af Kvindelige Missions Arbejdere, hvis primære formål bliver at sende nødhjælpsarbejdere til Armenien, hvor et folkedrab finder sted. Vi følger kvindernes forfærdende, men også personligt tilfredsstillende, oplevelser under dette folkedrab. Kvinderne gik, som følge af deres kristne tro, ikke ind for væbnet konflikt, men drev bl.a. skoler, børnehjem og hospitaler. Bogen indeholder et stort noteapparat og anbefalet litteratur.
Bogen er grundig og gennemarbejdet. Beretningerne er forfærdende og gribende, men vidner om handlekraftige kvinder, der tror på deres sag. Den indeholder et væld af kilder, så den vil egne sig til opgaver fra gymnasieniveau.
Bjørnlund har tidligere udgivet Det armenske folkedrab. Indeværende bog fokuserer til forskel fra "forløberen" på personlige historier om frivillige nødhjælpsarbejdere før og under folkedrabet i Armenien.