Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

På jagt efter svampe


Beskrivelse


Begynderbog for børn og voksne i at finde svampe og eventuelt spise dem. Gennemgang med illustrationer af 80 af de almindeligste danske svampe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 19. okt. 2009

Begynderbog fra folkeskoleniveau i at finde svampe og eventuelt spise dem.

Peter Nielsen står bag fire andre i rækken med titelbegyndelsen "På jagt efter". Denne bog henvender sig til yngre læsere og nybegyndere. Bogen beskriver især gennem illustrationerne 80 af de almindeligste danske svampe fra have, skov og det åbne land. Efter den korte introduktion om bl.a. historisk syn på svampe, generelle karakteristika ved dem, former, økologi mm. følger gennemgangen af de enkelte svampe. De er opdelt efter familier (rørhatte, poresvampe, koralsvampe osv.). Der er angivelser af, om de er giftige, uspiselige eller spiselige, voksested og hvornår man kan søge efter dem. Teksten er nærmest billedtekstkorte. De meget flotte illustrationer er dominerende: Naturtro farvetegninger og fotoer. Formatet er kvadratisk. Teksten er enkel og går ikke i detaljer eller botaniske fagudtryk.

Der er mindst en halv snes nyere bøger om svampe. Bl.a. den altomfattende Vesterholt Danmarks svampe (2. udgave 2009), de noget mindre Lohmeyer og Künkele Svampe, 2006 og for viderekomne Evans og Kibby Svampe, 2007. Foruden en håndfuld bøger om spisesvampe.

Billedrig præsentation for begynderen af de almindeligste svampe.


Svampe

2012, nr. 65

af

af

Erik Rald

2012, nr. 65