Bøger / faglitteratur

På jordomrejse med Galathea 3 : vor tids største danske opdagelsesrejse. Bind 2 : Cape Town-København


Beskrivelse


Om den danske forskningsekspedition Galathea 3, hvor videnskabsfolk under en jordomrejse med inspektionsskibet Vædderen forsøger at løse nogle af videnskabens gåder. Med fortællinger om livet ombord samt præsentation af forskningsområderne og fyldige kapitler om Galathea 1 og 2.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Bind 2 om den danske Galathea 3-ekspedition har også en stor målgruppe i de som efterspørger en god rejseberetning. Til opgaver fra og med folkeskoleniveau.

Anden og afsluttende bog om Galathea-ekspeditionen. Vi lægger fra land, hvor 1. bind stævner ind. Første etape gælder Cape Town-Perth, som det fremgår af de praktiske kort og fakta-afsnit, der indleder hvert kapitel. Ellers fortæller journalisten ombord, suppleret af reportere på land, krydret med logbøger fra gæster ombord, om livet ombord, om indtryk og destinationer.Teksten følges godt på vej af mange flotte fotos af Ole Juncker, der også var med ombord. Bladrer man i bogen kan man fx læse en logbog om umuligheden af at tage noget så simpelt som et fortjent bad ombord syd for Cape Town. Man kan fx også læse i Lars Kolinds logbog fra de 3 uger, han var med på ekspeditionen, og om kronprinsens besøg vidner fx en brødtekst: "Han ankom i gummibåd og blev en uge." Sidste etape er Boston-Kbh., hvor man så kan se ekspeditionens protektor Kronprins Frederik gå i land. Efterskrift af Helge Sander og liste over togtledere, skibschefer og besætningsmedlemmer.

Der er endnu ikke kommet andre bøger om Galathea 3-ekspeditionen.

En flot bog, der fint rammer balancen mellem at skildre Galathea 3-ekspeditionen som et forskningsprojekt og som en moderne opdagelsesrejse ud i eventyret.


Jyllands-posten

d. 7. juni 2007

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 7. juni 2007


Naturens verden

Årg. 90, nr. 10 (2007)

af

af

Kaj Kampp

Årg. 90, nr. 10 (2007)