Bøger / faglitteratur / erindringer

På journalistikkens vinger : erindringer fra et usædvanligt journalistliv og fra Indien, mit andet hjem


Beskrivelse


Journalist Kirsten Pruzan Mikkelsen (f. 1946) beretter om sit liv og virke som journalist i Danmark og udlandet. Et omskifteligt arbejdsliv, der har budt på arbejdspladser som Sjællands Tidende, DR, Weekendavisen, Søndags-B.T., Gutenberghus og Berlingske Tidende, inden hun fra 2002 blev freelanceskribent og foredragsholder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2015

af

af

Kent Skov

d. 13. okt. 2015

Den danske journalist Kirsten Pruzan Mikkelsen beretter om sit lange liv som journalist. Et liv der har beskæftiget hende i store dele af den danske dagblads- og ugepresse og rundt til mange lande. Vil tiltale mange især de modne læsere, der holder af detaljerige levnedsskildringer om og af kvinder.

Selvbiografi af KPM fra et langt journalistliv. KPM beretter fra et langt og omskifteligt arbejdsliv, der har budt på arbejdspladser som Sjællands Tidende, DR, Weekendavisen, Søndags-B.T., Gutenberghus og Berlingske Tidende, inden hun fra 2002 blev freelanceskribent og foredragsholder. Arbejdet har bragt KPM vidt omkring, og hun beretter om, hvordan det var at besøge Saudi Arabien og andre steder som kvindelig journalist, hvor det i sig selv var usædvanligt. Beretningen indleder med livet i barndomshjemmet i Høng og et ophold som udvekslingsstudent i USA, der fik livslang betydning for hende. Beretningen slutter med beskrivelse af ægteparrets indiske hjem, hvor de bor halvdelen af året. KPM er inspireret af den indiske åndelige lærer Sai Baba og har bl.a. bidraget til Veje til Sai BabaLedelse med visdom og Ledelse med visdomSelvbiografi af KPM fra et langt journalistliv. KPM beretter fra et langt og omskifteligt arbejdsliv, der har budt på arbejdspladser som Sjællands Tidende, DR, Weekendavisen, Søndags-B.T., Gutenberghus og Berlingske Tidende, inden hun fra 2002 blev freelanceskribent og foredragsholder. Arbejdet har bragt KPM vidt omkring, og hun beretter om, hvordan det var at besøge Saudi Arabien og andre steder som kvindelig journalist, hvor det i sig selv var usædvanligt. Beretningen indleder med livet i barndomshjemmet i Høng og et ophold som udvekslingsstudent i USA, der fik livslang betydning for hende. Beretningen slutter med beskrivelse af ægteparrets indiske hjem, hvor de bor halvdelen af året. KPM er inspireret af den indiske åndelige lærer Sai Baba og har bl.a. bidraget til Veje til Sai Baba og .

Bogen er skrevet i en traditionel fortællende og ligefrem stil, men byder ikke i sig selv på dramatisk stof, som fx de yngre Puk Damsgaard og Rasmus Tantholdts reportagebøger.

I samme boldgade som Lise Nørgårds De sendte en dameFisk uden cykel og Barbara Grams Fisk uden cykelI samme boldgade som Lise Nørgårds De sendte en dame og Barbara Grams .