Bøger / skønlitteratur / roman

På Neptun regner det med diamanter


Beskrivelse


Om en piges rejse gennem livet fra barn til voksen og hendes søgen efter identitet, kærlighed, grænser og tilhørsforhold.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 20. apr. 2018

Roman om en piges rejse gennem livet fra barn til voksen og hendes søgen efter identitet, kærlighed, grænser og tilhørsforhold. For læsere af coming of age-romaner.

"På Neptun regner det med diamanter" skildrer en piges liv fra barndommen i 1970'erne i en skilsmissefamilie til ungdommen i København med afstikkere til Berlin, Indien og San Francisco i 1980'erne og 1990'erne. Jeg-fortælleren beretter i korte episoder om et liv fyldt med kunstnerdrømme, stoffer, sex, musik og håbløse forelskelser og en søgen efter identitet, kærlighed og grænser. Mikkeline W. Gudmand-Høyer har tidligere udgivet romanerne GajolmanifestetKunsten at vedligeholde et smil, der har meget tilfælles med nærværende roman, og Kunsten at vedligeholde et smil samt illustreret og udgivet flere børnebøger"På Neptun regner det med diamanter" skildrer en piges liv fra barndommen i 1970'erne i en skilsmissefamilie til ungdommen i København med afstikkere til Berlin, Indien og San Francisco i 1980'erne og 1990'erne. Jeg-fortælleren beretter i korte episoder om et liv fyldt med kunstnerdrømme, stoffer, sex, musik og håbløse forelskelser og en søgen efter identitet, kærlighed og grænser. Mikkeline W. Gudmand-Høyer har tidligere udgivet romanerne Gajolmanifestet, der har meget tilfælles med nærværende roman, og samt illustreret og udgivet flere børnebøger.

Forfatteren skriver levende og poetisk om en ung pige i 1980'ernes og 1990'ernes kunstner- og musikmiljø og hendes søgen efter identitet, tilhørsforhold og accept. Bogens korte episodiske kapitler gør den lettilgængelig og hurtig læst. Bogen henvender sig både til unge læsere omkring 20-års-alderen og til voksne, der selv var unge i 1980'erne og 1990'erne.

ElastikVor tids helt af Johanne Bille og Vor tids helt af Jacob Skyggebjerg er to andre nyere romaner om unges søgen efter identitet, grænser og tilhørsforholdElastik af Johanne Bille og af Jacob Skyggebjerg er to andre nyere romaner om unges søgen efter identitet, grænser og tilhørsforhold.


Politiken

d. 12. aug. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 12. aug. 2018


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Anette Øster

Årg. 33 nr. 2 (2019)