Bogen rejser spørgsmål omkring vores måde at leve på, og giver læseren stof til eftertanke. Det er ikke en lineær og lige fremadskridende fortælling, så bogen stiller også nogle krav til læseren.
Flere historier flettes sammen i denne bog om Europa, stille skæbner, brydningstider og kærlighed. Vi møder den unge Fanny, som er taget i sommerhus med sin mor og dennes nye kæreste. Her møder Fanny en dreng, som samler på døde dyr, og som hun hele tiden må redde fra at drukne. Vi følger også to mødre, hvor den ene flygter fra mand og måske et barn, og den anden er ved at dø af kræft i Polen. Sidstnævntes søn, som arbejder i udlandet for at tjene penge til hendes behandling, er den tjener, som betaler Fanny for at sove i hans seng, mens han selv prostituerer sig. Det hele kulminerer, da et tankskib lækker olie, og en miljøkatastrofe truer. Forfatteren har hentet inspiration i fortællingen om Zeus, der som en tyr, bortfører gudinden Europa, og er opbygget som en klassisk tragedie fx med 5 kapitler. Kristina Stoltz har siden sin debut i 2000 udgivet bl.a. billedbøger, romaner og multimedielitteratur.
Et underliggende tema er miljøet og klimaforandringer, og på den måde skriver forfatteren sig ind i en ny genre "cli-fi" (climate fiction), som i disse år får tilslutning af flere forfattere, bl.a. Margaret Atwood med serien MaddAddam-trilogien, sidste bind MaddAddam, 2014.
Romanen er en tankevækkende fortælling om menneskeskæbner i et Europa, der er mærket af klimaforandringer.