Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På to hjul under Sydkorset : 27.000 km på cykel i New Zealand, Australien, Chile, Argentina, Peru og Sydafrika


Beskrivelse


Om forfatterens cykelture på den sydlige halvkugle i 1990'erne og 2000'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. feb. 2011

Har appel til læsere med trang til ekstremsport og anderledes rejseoplevelser. For cykelsportsinteresserede og for dem, som ser det at cykle som en livsstil.

Lars Nielsen (f. 1955) fra Hobro skriver igen om sine mange oplevelser på og med sin uundværlige cykel. Han har tidligere skrevet lignede rejsebeskrivelser fra cykelsadlen i Mine drømmes Nordamerika fra 2009 og Stik nord fra 2007. I sin nye bog hjuler han med samme entusiastiske tråd ufattelige 27.000 km rundt i New Zealand, Australien, Chile, Argentina, Peru og Sydafrika. Bogen er struktureret som en meget lang cykeltur, men strækker sig over flere rejser. Et afsnit hedder fx "Australien rundt på 75 dage". LN skriver i en direkte og personlig fortællende stil. For den kritiske virker det måske indimellem lidt for meget som ustruktureret snik-snak, men samlet set synes jeg det fungerer, og det med en dejlig varm fortælleglød. Og så virker LN forfriskende begejstret for både det at rejse og cykle. Slet ikke uklædeligt selvforherligende på nogen måde. Det er flot, når man påtænker den ekstreme præstation. På cykelrejser er der heldigvis tid til både et forløsende grin og en berigende snak med de lokale undervejs.

Kan sammenlignes med lignende bøger om ekstreme præstationer og rejseoplevelser, og naturligvis med forfatterens andre bøger om cykelrejser.

Sympatisk bog om ekstreme cykel- og rejseoplevelser med en pæn målgruppe, fx også til hylden med bøger fra virkelighedens verden.