Bøger / faglitteratur

På trods af terror : vidnesbyrd fra Irak


Beskrivelse


Claus Gade Sørensen (f. 1967) udsendes i 2004 til Bagdad for at medvirke til oprettelse af et irakisk flygtningeministerieum. Han giver et indblik i dansk diplomati og politik midt i en afgørende periode i Iraks historie og samtidig også om dansk udlændingeadministration.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bent Birk Kristensen

2008

Interesserede i Irak-krigen og problemstillinger om danske udsendinge får i denne bog et fint indblik fra en person i forreste led igennem 2 år.

Forfatteren var i 2004-2005 udsendt til Irak som rådgiver for den danske regering. I bogen skriver han bl.a. baseret på dagbogsnotater om sine oplevelser. Det gælder både om hverdagen i Bagdad og tilværelsen som udsending, men også om hvordan den danske centraladministration fungerer i krisesituationer som Irak-krigen. Endvidere om hvor svært han har haft det med at vende tilbage til en normaltilværelse igen bl.a. på baggrund af manglende støtte til at bearbejde de voldsomme oplevelser han har været ude i, og som kostede en psykisk nedtur. En velskrevet, men lang bog som kunne have vundet ved en lille opstramning.

En dansk embedsmand beskriver for første gang personligt Irak-krigen set indefra.

Udover at bogen har været en slags personlig terapi for Claus Gade Sørensen er der tale om en aktuel og velskrevet personlig bog om hans oplevelser som udsending under Irak-krigen, det danske embedsmandsværks virkemåde, og den nedtur han fik efter hjemsendelsen.


Berlingske tidende

d. 24. maj 2008

af

af

Bent Blüdnikow

d. 24. maj 2008


Weekendavisen

d. 30. maj 2008

af

af

Pernille Bramming

d. 30. maj 2008