Bøger / faglitteratur / erindringer

På trods : fra ordblind til millionær


Beskrivelse


IT-millionæren Karsten Højer fortæller om sin erhvervssucces, som han har opnået på trods af sin ordblindhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 3. juni 2015

IT-millionæren Karsten Højer fortæller om sin erhvervssucces, som han har opnået på trods af sin ordblindhed. Bogen er ligetil fortalt, og kan læses af alle. Især vil den være en opmuntring for alle personer og familier, der har ordblindhed at kæmpe med i hverdagen.

Alle er gode til et eller andet, og Karsten Højers redning blev hans engagement i volleyball, hvor han kunne få succes og kunne lede andre. Skoletiden har Karsten Højer desværre ikke gode minder fra. Han kunne ikke leve op til lærernes og forældrenes forventninger på grund af sit ordblinde-handicap. I stedet fik han stemplet "dum" og blev ikke indstillet til videre skolegang i gymnasiet. Det blev oplevet som et nederlag, at Karsten Højer kom på teknisk skole. Selv om han knoklede på, anbefalede en underviser ham at droppe ingeniørstudierne i Lyngby og i stedet satse på en uddannelse som elektroniktekniker. Det blev Højers afsæt for sin videre iværksætterkarriere med firmaet Nworks, der i 2012 blev solgt til firmaet Atea for et stort millionbeløb.

Den letlæste beretning om Karsten Højers erhvervsmæssige succes "På trods" gør stort indtryk. Sit livs Bettina, der altid har været en trofast støtte, skylder Karsten Højer tydeligvis alt. Karstens Højers imponerende gåpåmod og stærke vilje skinner tydeligt igennem trods en til tider noget overdramatiseret fortællestemme.

Kokken Søren Gericke har også opnået succes på trods af sin ordblindhed, se .