Spændende historiefortælling om Vitus Berings store ekspeditioner langs Sibiriens kyst. For biografisk, geografisk og historisk interesserede læsere.
Vitus Bering og hans mindre kendte makker Martin Spangsberg blev bestilt af zar Peter den Store til at kortlægge Sibiriens kystlinje. Den uhyre strabadserende rejse kaldes Kamtjatka-ekspeditionen og bød på enorme prøvelser for mandskabet og de mange tvangsarbejdere, der medvirkede til at bygge skibe m.m. Bogen bygger på et rigt kildemateriale og indeholder tidstavle, liste over anvendt litteratur, geografiske mærker samt register. Forfatteren er tidligere leder af Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.
Veloplagt og medrivende dramatisk historieskrivning om helte og skurke, viljestyrke og visioner, ufattelige anstrengelser og det politiske spil bag ekspeditionen, der fortjener en plads ved siden af fx Knud Rasmussens mere kendte rejser. Bogen er flot illustreret og læsbar for alle interesserede.
Samtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus BeringKommandøren og konenMartin Spangsberg". Bogen er mere omfattende end , og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I Kommandøren og konen kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om Martin Spangsberg findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Martin SpangsbergSamtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering". Bogen er mere omfattende end Vitus Bering, og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om Martin Spangsberg findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen Martin SpangsbergSamtidig med bogens udgivelse viser DR tv-serien "Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering". Bogen er mere omfattende end Vitus Bering, og forfatteren har haft adgang til langt større kildemateriale, efterhånden som de russiske arkiver er blevet åbnet. I Kommandøren og konen kan man bl.a. læse Berings breve, men derudover er han sparsomt beskrevet. Om findes, ud over samlingen på museet i Esbjerg, kun bogen .