Bøger / faglitteratur / billedværker

Palæ Bar


Beskrivelse


Udgivet i anledning af Palæ Bars 30 års fødselsdag.

Billedværk om værtshuset Palæ Bar, der åbnede i 1984 i Ny Adelgade i København. En fotografisk og kulturhistorisk gennemgang af barens historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2014

af

af

Søren Møller

d. 16. sep. 2014

For interesserede i Palæ Bar, der ligger i Ny Adelgade i København.

Palæ Bar blev åbnet i 1984, og her ved 30-året har den københavnske byhistoriker Allan Mylius Thomsen sammen med flere andre skrevet denne bog om stedet. Under to ejere har baren fungeret som et næsten uforandret sted med sin egen franske café-stil, og arrangementer med jazz og lyrikoplæsning. Der kommer mange stamkunder, herunder en del fra kulturverdenen og journalistik. I mange farve- og s/h fotos og kortere tekster fortælles om værtshusets drift, mad- og drikkesortiment, interiør, kunder, personale m.m. Og her uddybes særlige arrangementer hvor kendte personligheder har optrådt på stedet. Værtshuset uddeler også hvert år en jazz-pris.

Palæ Bar findes i forvejen beskrevet på to sider i Allan Mylius Thomsens De ydmyge steder, 1997, og i Mens verden venter, 2010, hvor der er 14 sider om stedet. Der hvor dette ikke dækker behovet, kan denne monografi om ét enkelt værtshus bruges, nok mest lokalt.

En bog med mange billeder og lidt kortere tekster om værtshuset Palæ Bar i København.