Film / fiktion til børn / adventurefilm

Pan


Beskrivelse


12-årige forældreløse Peter Pan bor på et børnehjem i London. Tiden er 2. verdenskrig, og en dag bortføres Peter af pirater og himmelsejler til Ønskeøen. Her finder han ud af slægtskab og tilhørsforhold, og må bekæmpe den onde Kaptajn Sortskæg for at opfylde sin mission!

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2016

af

af

Ulrich Breuning

d. 16. feb. 2016

'Historien om en dreng, der aldrig blev voksen'. Drengen er naturligvis Peter Pan, men denne gang fortælles Peters forhistorie, og vi får at vide, hvorfor han kan flyve og bor på Ønskeøen. Masser af effekter og gru gør (desværre) kun filmen velegnet for større børn (fra 11 år).

12-årige forældreløse Peter Pan bor på et børnehjem i London. Tiden er 2. verdenskrig, men tyskernes bombardementer er for intet at regne mod de meget ufromme nonners rædselsregime. Men en dag bortføres Peter af pirater og himmelsejler til Ønskeøen. Her finder han ud af slægtskab og tilhørsforhold, bliver ven med Tiger Lily og den kække Klo. Og må bekæmpe den onde Kaptajn Sortskæg for at opfylde sin mission!.

Der er muligheder for en sequel, fordi Peter og Klo i denne film er venner, hvilket de ikke er i det oprindelige skuespil. Men nogen god film er der ikke tale om. Opbuddet af CGI-effekter kan ikke skjule den alt for tynde handlingstråd.

Skuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren Peter PanPeter PanHookKlokkeblomst og piratfeenGoonierneFinding Neverland og der findes realfilmene og Hook. Klokkeblomst og piratfeen berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i Goonierne. J.M. Barrie portrætteres i Finding NeverlandSkuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren og der findes realfilmene og Hook. Klokkeblomst og piratfeen berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i Goonierne. J.M. Barrie portrætteres i Finding NeverlandSkuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren Peter Pan og der findes realfilmene Peter Pan og . Klokkeblomst og piratfeen berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i Goonierne. J.M. Barrie portrætteres i Finding NeverlandSkuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren Peter Pan og der findes realfilmene Peter Pan og Hook. berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i Goonierne. J.M. Barrie portrætteres i Finding NeverlandSkuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren Peter Pan og der findes realfilmene Peter Pan og Hook. Klokkeblomst og piratfeen berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i . J.M. Barrie portrætteres i Finding NeverlandSkuespilforfatteren J.M. Barrie (1860-1937) ville nok have moret sig over dette rabalder af en filmskrøne. Og såmænd også alle de andre film om hans kække dreng til alle tider. Walt Disney ristede en rune med tegnefilmklassikeren Peter Pan og der findes realfilmene Peter Pan og Hook. Klokkeblomst og piratfeen berører let Peters univers, og ægte pansk eventyrlyst findes i Goonierne. J.M. Barrie portrætteres i .


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2015

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 8. okt. 2015


Berlingske tidende

d. 8. okt. 2015

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 8. okt. 2015


Politiken

d. 8. okt. 2015

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 8. okt. 2015


Weekendavisen

d. 9. okt. 2015

af

af

Bo Green Jensen

d. 9. okt. 2015