Film / fiktion til børn / animationsfilm

ParaNorman


Beskrivelse


Drengen Norman kan se og tale med spøgelser. Da en heks og en gruppe zombier truer byen, hvor han bor, må Norman gøre brug af sine evner og tage kampen op.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2013

af

af

Astrid Tang

d. 19. juni 2013

Større børn, unge og voksne med hang til gys og komedie, får her en historie, der også rummer temaer om tolerance og om at finde sit eget værd og mod.

Drengen Norman kan se og tale med spøgelser og det generer ham ikke, for så kan han stadig tale med sin afdøde bedstemor. Andre er dog ikke så forstående overfor Normans evner, og han anses for at være en særling af alle andre end vennen Neil. Norman bliver en dag opsøgt af en mærkelig eneboer, der vil have Norman til at bruge sine evner og redde byen. 300 år tidligere har en dommer og 6 vidner nemlig dømt en heks til døden, og for at hun ikke genopstår og vækker de døde, skal der læses en særlig historie ved hendes grav. Den opgave skal Norman klare, men ikke alt går efter planen. Snart er både heks og zombier løs i byen, alt imens byens beboere forvandler sig til en hævngerrig pøbel. Filmen er visuelt en blanding af computeranimation og stop motion og byder på lige dele gys og komedie.

Studiet, Laika, som stod bag Coraline, står også bag denne og de to film har visse lighedspunkter. Begge er stop-motion film der blander uhygge og humor og begge har anderledes, ensomme og udstødte børn i hovedrollen. Fans af film som Frankenweenie, Corpse Bride og The nightmare before Christmas vil også være i godt selskab her.

Selvom ParaNorman er mere ujævn i fortællingen end fx Coraline, er den flot lavet og ret underholdende. Uhyggen er ikke for de yngste og filmen er tilladt fra 11 år.


Berlingske tidende

d. 20. sep. 2012

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 20. sep. 2012


Jyllands-posten

d. 20. sep. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 20. sep. 2012


Weekendavisen

d. 28. sep. 2012

af

af

Bo Green Jensen

d. 28. sep. 2012


Information

d. 20. sep. 2012

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 20. sep. 2012