Bøger / faglitteratur til børn

Paris - alt det du gerne vil vide


Beskrivelse


Om Paris' mennesker, steder og kultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Karsten Boll

d. 21. maj 2012

Bladrebøger for rejselystne børn i alderen 10-14 år, som godt vil vide noget om Paris henholdsvis London. Titlen Forbudt for voksne skal nok trække opmærksomhed, selvom der intet er, der kan berettige denne titel.

De to bøger om henholdsvis London og Paris er bygget ens op med leksivisuelle opslag med mange tegninger og billeder suppleret med sporadisk brødtekst, tekstbokse og billedtekst. Emnerne omfatter kendte bygninger, slotte og andre turistmæssige ting, man bør se ved besøg. Ligeledes er der oplysninger om konger, dronninger, kejsere og andre kendte personer som Sherlock Holmes og Quasimodo. Ligeledes beskrives infrastrukturen med metro/underground og kloakering. Desværre er der ikke nogen egentlig struktur i rækkefølgen af de mange oplysninger. Der er dog lidt hjælp at hente ved at bruge stikordsregistret bagest i bogen, ligesom bogen har en fyldig indholdsfortegnelse forrest. De forskellige teksttyper gør, at informationerne bliver komprimerede og teksten koncentreret. Hvert opslag har nederst på siden henvisning til websider.

Tilsvarende findes Børnenes London af Bejder/Holt og Børnenes Paris af Jefsen (01/24), der dækker det samme, men er mere traditionelt opbygget og lidt bedagede.

Bøgerne kan bruges ved rejseplanlægning - såvel fiktiv som egentlig - som inspiration for målgruppen. Til børnebiblioteker og skolernes læringscentre.Informationer og udgaver