Målgruppen er universitets-studerende og forskere og samfundsfagsstuderende på gymnasieniveau, men også generelt læsere med interesse for dansk politik.
Green-Pedersen er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, og bogen er hans doktordisputats udarbejdet i forbindelse med et større forskningsprojekt om politisk fastsættelse af dagsordenen. Han opbygger et teoriapparat, der skal forklare, hvilke emner partierne fokuserer på og som ender på den politiske dagsorden i en tid, hvor de traditionelle klassepolitiske konflikter er forsvundet, han refererer til udenlandsk forskning og laver omfattende empiriske undersøgelser af langtidsudviklingen af den partipolitiske dagsorden. Blandt konklusionerne er, at de politiske partier, trods den svindende medlemsopbakning, stadig spiller en afgørende rolle i den demokratiske proces, fordi de opstiller valgmuligheder for befolkningen. Trods formen kan store dele af analysen læses af politisk interesserede uden akademiske forudsætninger.
Om de politiske aktører og de politiske processer kan man også læse i Magtudredningens betænkninger, bl.a. Albrecht Larsen og Goul Andersen Magten på Borgen, 2004, og i fx Det nye politiske landskab, 2007.
En interessant analyse der søger at afdække, hvad det er, der sætter den politiske dagsorden i en tid, hvor den traditionelle klassepolitik er forsvunden fra dansk politik.