Bøger / faglitteratur

PC principper


Beskrivelse


Beskrivelse af de tekniske aspekter ved datamaskiner af IBM PC-typen med en gennemgang af bl.a. hardware, mikroprocessorer, video delsystemet og om DOS- og OS/2-funktionerne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Engelund Knudsen

d. 18. dec. 2018

Forf. er underviser i EDB og matematik på universitetsniveau, hvilket ikke overrasker, når man har læst PC-principper. Bogen er skevet på et højt niveau med en stor informationstæthed. Denbeskriver, hvordan en PC (= IBM PC) rent teknisk fungerer i sin helhed og gennemgår således hardware, mikroprocessorer, video delsystemet (skærmen) og har et overblik over DOS og OS/2 systemernem.v. Der suppleres med tabeller, register og litt, henvisninger til mestendels amerikansk litt. Selv om PC'erne har vundet stor udbredelse, så er niveauet i denne bog trods alt så højt, at manenten skal være (såkaldt) professionel bruger eller have stor interesse for den tekniske side af edb-verdenen for at give sig i kast med den; men hvis disse forudsætninger er opfyldt giver den enimponerende grundig baggrundsinformation og forståelse af en PC's virkemåde. Det nærmeste man kommer anden dansk litt, om emnet er Henning Mejer: PC håndbogen, der ikke er nær så omfattende, mensom for mange vil dækkebehovet.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 1996

af

af

Bente Engelund Knudsen

d. 31. maj 1996

1.udgave af denne bog kom i 1988, og meget er sket i PC- verdenen siden da, hvilket afspejler sig i denne nye, helt omarbejdede udgave, der er næsten fordoblet i sidetal. Forfatteren, der underviser på Kbh.'s Universitet, skelner mellem brug og forståelse af en PC, og dette er BOGEN hvis man for alvor vil forstå teknikken bag PC'en. Han gennemgår bl.a. processorer (8086, 8087 og hele X-86 serien, inkl. Pentium), DOS, skærm og andre ydre enheder, kommunikation, udvidelser og endelig Windows. Til slut en omfattende, delvist kommenteret litt.liste samt et udførligt stikordsreg. Imponerende at et sådant værk i det hele taget udkommer på dansk. Bogen vil kunne anvendes af studerende på de videregående uddannelser, af professionelle eller af freaks med lyst til at dykke ned i de tekniske detaljer, men det kræver under alle omstændigheder, at man har en vis viden om en PC's virkemåde i forvejen. Andre læsere med ikke helt så store forkundskaber og behov henvises til Henning Mejer: PC-håndbogen (3.udg.,1994) eller Caroline Halliday: Den store PC bog.


PC society

Årg. 5, nr. 9 (1989)

af

af

Curt Hosny

Årg. 5, nr. 9 (1989)


Alt om data

Årg. 7, nr. 1 (1989)

af

af

Martin Jørgensen

Årg. 7, nr. 1 (1989)


Gymnasieskolen

Årg. 80, nr. 3 (1997)

af

af

Otto Lassen

Årg. 80, nr. 3 (1997)


Ingeniøren

Årg. 22, nr. 50 (1996)

af

af

Peter Græbe

Årg. 22, nr. 50 (1996)


Berlingske tidende

d. 25. juni 1996

af

af

Joe D.

d. 25. juni 1996