Bøger / faglitteratur

Peer learning


Beskrivelse


Gennemgang af teorien bag metoden peer learning (læring mellem ligestillede), samt en række anvisninger på, hvordan lærere kan arbejde med metoden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 22. mar. 2017

Peer learning, læring mellem ligestillede, ligger som nummer 11 på Hatties liste over tiltag, der har stor effekt på læring. Her gives gives en indføring i begrebet, som også foldes ud i en dansk sammenhæng. For lærere og lærerstuderende.

Med udgangspunkt i forskningsresultater, teorier og eget arbejde gennemgår Nils Wedel peer instruction, peer tutoring og peer mentoring, som alle er læring blandt ligestillede. Han peger på, hvor hver enkelt metode har sin force og sætter det i en dansk sammenhæng. Desuden peger han på, at peer learning kan støtte arbejdet i teampædagogikken og i arbejdet med de inkluderende læringsfællesskaber. Han lægger vægt på, hvordan man kan få metoden til at fungere og viser vigtigheden af at træne og uddanne eleverne til arbejdet. Bag i bogen findes en række bilag, som kan understøtte arbejdet. Disse findes også på bogens hjemmeside på hansreitzel.dk.

En læseværdig bog om vigtigheden af at lade elever lære af hinanden. Alle metoder er veldokumenterede og velbeskrevne, så man har en køreplan til arbejdet, hvis man som underviser selv vil i gang. Bogen er velskrevet og med et godt layout, der tydeliggør pointerne.

De gode læringsmålStyrk læringen gennem feedback og Styrk læringen gennem feedback tager begge fat i andre punkter fra Hatties liste over, hvordan man styrker læringDe gode læringsmål og tager begge fat i andre punkter fra Hatties liste over, hvordan man styrker læring.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. juni 2017

af

af

Kirsten Krogh-Jespersen

d. 7. juni 2017