Bøger / skønlitteratur / roman

Pegasus i frit fald


Beskrivelse


Krimi. Mordet på en gammel ven har pint Dave Robicheaux i mange år, fordi han i sin tid ikke var ædru nok til at forhindre det. Nu - tyve år senere - dukker flere personer med tilknytning til vennen og hans død atter op i Robicheaux' liv, og det får uanede konsekvenser.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Denne roman er til de læsere (af begge køn), der læser spændingsbøger med en samfundskritisk snært, kan lide gode miljøbeskrivelser og ikke er alt for hooked på den aktuelle skandinaviske bølge.

Vi er nået til 15. bind med den slidte politimand Dave Robicheaux. Temaet ligner resten af produktionen, det handler om korruption, og om hvordan magtens indehavere tager røven på de små i samfundet, uden der sker dem noget. I denne historie dukker en person op fra Dave Robicheaux's tidligere spiritusomtågede liv. Han oplevede dengang nedskydningen af en god ven og mener at kende baggrunden, nu mange år efter dukker vennens datter op på arenaen, og er hun bare en casino-svindler? eller går det ud på hævn? Derudover er der et plot, hvor en sort kriminel bølle hænges op på mordet på sønnen af en hvid gangster. Der er mange elementer at tage hensyn til i oprulningen af dette plot, korruptionen har fat i meget brede kredse i Louisiana's dampende varme.

Egentlig ligner Burke ingen anden, anmeldere siger "krimi'ernes svar på Faulkner". Der er netop udkommet en velanmeldt og samfundskritisk novellesamling: Jesus på dybt vand om Louisiana efter Katrina, som også nævnes kort til slut i denne bog.

Burke's specielle lyriske sprog "burde" ikke passe til denne hårdkogte genre, men giver alligevel bøgerne et specielt krydderi, samtidig er her gedigen spænding og særegne miljøbeskrivelser.


litteratursiden.dk

d. 11. feb. 2008

af

af

Tonny Hornbæk

d. 11. feb. 2008

Burke hudfletter i sit nye Robicheaux-opus igen det amerikanske samfund, resultatet er gedigen spænding og litterær kvalitet. Forfatteren (f.1936) nærmer sig efterhånden nr. 20 i rækken af kriminalrom...


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2008

af

af

Mie Petersen

d. 19. jan. 2008


Berlingske tidende

d. 26. jan. 2008

af

af

Per Krogh Hansen

d. 26. jan. 2008


Jyllands-posten

d. 8. jan. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. jan. 2008


Weekendavisen

d. 7. mar. 2008

af

af

Joakim Jakobsen

d. 7. mar. 2008


Børsen

d. 3. jan. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 3. jan. 2008


Euroman

Nr. 169 (2008)

af

af

Jesper Skov, Tonny Vorm

Nr. 169 (2008)