Bøger / skønlitteratur / roman

Pendlerne


Beskrivelse


Morgentoget med pendlerne arbejder sig henover Sjælland mod Østerport. De har forskellig baggrund og forskellige tanker denne vintermorgen i toget. Eneste fællesnævner er pendlertilværelsen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 27. aug. 2014

Bogen henvender sig til et publikum, der elsker den litterære, nøgternt fremstillende, minimalisme, som mange afgangselever fra forfatterskolen er garanter for.

Togturen over Sjælland - som tableau og scene - er i udgangspunktet det eneste samlende punkt i fortællingen. Bogens karakterer er navnløse og ukendte, både over for hinanden og for læseren. Fortælleteknisk veksler Fruelund konstant fokus mellem togets passagerer; deres observationer af hinanden, af det omkringliggende landskab, byerne de kører igennem. Hver persons abstraktionsniveau er forskelligt og tumler med egne tanker og deres gøremål begrænses af scenen, togets bevægelsesrum og funktion.

Anden relevant litteratur er den øvrige danske realistiske minimalisme Merete Pryds Helle, Ursula Andkjær Olsen og Solvej Balle er gode bud på forfattere med samme forståelse for at fremskrive selve scenen som noget centralt betydende.

Nøgtern, letlæst, minimalistisk roman om et morgenpendlertog på vej over Sjælland. For alle, men især for dem, der elsker "forfatterskolestilen".


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2015

af

af

Frederik Schøler

d. 25. juni 2015

Værket for dem, der sidder i toget, kigger rundt på sine medpassagerer og forestiller sig, hvem de er, hvor de skal hen og hvilken fortælling, de har med sig. Mesterligt og ubarmhjertigt. Dette er rom...


Jyllands-posten

d. 4. sep. 2014

af

af

Jon Helt Haarder

d. 4. sep. 2014


Berlingske tidende

d. 6. sep. 2014

af

af

Søren Kassebeer

d. 6. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 4. sep. 2014

af

af

Lars Handesten

d. 4. sep. 2014


Information

d. 5. sep. 2014

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 5. sep. 2014


Standart

Årg. 28, nr. 4 (2014)

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 28, nr. 4 (2014)