Bøger / skønlitteratur / roman

Penelope er syg


Beskrivelse


En forfatter er på vej gennem kvarteret efter sushi til sin dødssyge kone. Kvarterets pulserende liv og mennesker han møder på sin vej, griber forstyrrende ind i hans ærinde og sætter gang i tankerne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 29. apr. 2020

Essayistisk fortælling om livets store og små distraktioner i alvorstung og fantasifuld kompagni. Interesserer man sig for norsk litteratur med internationalt tilsnit, er Ole Robert Sunde et uomgængeligt bekendtskab.

En forfatter er på vej gennem kvarteret efter sushi til sin dødssyge kone. Kvarterets lyde, bygninger, små detaljer, mennesker han møder eller forsøger at undgå, sender hans tanker på gled i en vekslen mellem alvor og overdrevne fantasier. Associationer, minder, refleksioner og vilde tankespring vælter frem på den korte spadseretur, mens tanker om konens sygdom også trænger sig på. Romanen foregår over én dag, men spænder emnemæssigt vidt med mange referencer til historiske personer og begivenheder og litterære værker. Norske Ole Robert Sunde har udgivet flere værker og har været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Dette er den første bog på dansk.

Romanens form er én lang tekst uden kapitler eller et typisk ydre handlingsskelet. Læg dertil mange indskudte sætninger og tankespring, der afløser hinanden i en uendelighed. Sunde er for den koncentrerede læser, der ønsker en litterær og udfordrende læseoplevelse.

Romanen er svær at sammenligne, da den spænder utrolig bredt i de emner, der berøres flygtigt. Den essayistiske stil ses blandt andet også hos landsmanden Karl Ove Knausgård.


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. juni 2020

Ole Robert Sundes essayistiske skrivemåde, fyldt med associationer, gør romanen helt usædvanlig og uforglemmelig. En hel verden udtrykkes i en enkelt sætning. En forfatter forlader sin lejlighed i Th...


Kristeligt dagblad

d. 17. juli 2020

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. juli 2020


Jyllands-posten

d. 27. juli 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 27. juli 2020


Information

d. 26. juni 2020

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 26. juni 2020


Weekendavisen

d. 3. juli 2020

af

af

Klaus Rothstein

d. 3. juli 2020