Bøger / skønlitteratur / roman

Pensionatet ved verdens ende


Beskrivelse


Da karrierekvinden Emma er tæt på at få stress, låner hun en hytte på den lille ø Färø. Kan opholdet på øen og mødet med øens beboere, få Emma til at finde mening med livet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2019

af

af

Merete Trap

d. 13. feb. 2019

Hvor finder man meningen med livet? Er det på forretningsrejser og i kontorlandskaber eller er det ude i den stille natur? Måske findes svaret her i 2. del af den svenske kærlighedsserie om Emma. Bogen henvender sig primært til kvindelige læsere.

Emma er retur i Stockholm og er besluttet på at geare ned. Men da hun bliver tilbudt en overordnet stilling med en god løn, slår hun til. Med jobbet følger mange forventninger, og det varer ikke længe før Emma igen arbejder i døgndrift og er tæt på stress. Derfor takker hun ja, da hun får muligheden for at låne en hytte på øen Färø. Kan opholdet på øen hjælpe hende med at finde sig selv? Og kan mødet med øens beboere rykke noget i hende? Camilla Davidsson har tidligere udgivet Under mælkevejens stjerner.

Dette er en velskrevet feelgood roman om den unge karrierekvinde Emma, der skal nu skal vælge mellem to mænd, to modpoler. På den ene side jetsetteren Alex og på den anden, den rolige og spirituelle Olle. Bogens tematik om at finde indhold i det simple liv, at stå af ræset og undgå stress, kombineret med kærlighed og skøn natur giver alt i alt en dejlig læseoplevelse.

Kan sammenlignes med andre hyggelige, svenske romaner, her kan fx nævnes Emma Hambergs serie Næste stop RosengäddaMit knap så perfekte liv. Men også Sophie Kinsellas seneste roman Mit knap så perfekte liv, handler om at være en karrierekvinde, der finder ro i det simpleKan sammenlignes med andre hyggelige, svenske romaner, her kan fx nævnes Emma Hambergs serie Næste stop Rosengädda. Men også Sophie Kinsellas seneste roman , handler om at være en karrierekvinde, der finder ro i det simple.