Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Perfekt kemi


Beskrivelse


Da Brittany og Alex tvinges til at lave kemiprojekt sammen, støder to verdener sammen, den hvide overfladiske overklassepige og den halvkriminelle latino, og det skal give problemer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2010

af

af

Tove Delica

d. 27. dec. 2010

Unge, mest piger, fra 14 år, vil synes om denne kærlighedshistorie. Den lidt sterile forside gør ikke meget for bogen. Bagsideteksten er god.

Meget amerikansk og forudsigelig trivi. Brittany er typisk overlegen hvid overklasse, men med problemer med forældrene, og en handicappet søster, som helst ikke må ses, men som hun holder meget af. Alex er typisk sej halvkriminel latino, smuk, godt begavet men med en dårlig social arv. De 2 skal modvilligt lave projekt sammen, hvilket selvfølgelig giver problemer i starten, og lige så selvfølgeligt bliver de senere vildt forelskede. De gensidige fordomme står i kø, men gennem diverse opgør både med familierne og miljøet falder paraderne og alt ender godt. Der er mange sproglige klichéer, især i beskrivelsen af kærlighedshistorien. Personerne er ret stereotype, ligesom både handling og slutning er forudsigelig. Men bogen fungerer på triviens præmisser: man er underholdt, der er drive og spænding undervejs, og tricket med at lade de to hovedpersoner skiftes til at skrive hvert andet kapitel sikrer god identifikation og variation.

En klar model for handlingen er West Side story, med bandeopgør og romantik. Dette ses også i Skud i ghettoen af Jakob Scheuer. Den beskriver dog danske forhold, er en mere realistisk beskrivelse, og en meget lettere bog.

Forfatteren er vældig populær i USA, og er her oversat for første gang. Bogen er underholdende og hurtigt læst.


Weekendavisen

d. 18. feb. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 18. feb. 2011