Bøger / faglitteratur / eksamensopgaver under disputatsniveau

Pesticider i Danmark - miljø og forvaltning


Beskrivelse


Om biologiske og geografiske problemstillinger ved brugen af pesticider og næringsstoffer i landbruget, samt om den danske miljøforvaltning og dennes succes på området.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 28. okt. 2014

Bog om landbrugets brug af pesticider og andre stoffer, om disses virkning på naturen, hvordan man håndterer dem, og hvordan den danske miljøforvaltning fungerer på området. Især for særligt interesserede gymnasieelever og andre med en faglig relevant baggrund.

Forfatteren, der er cand.scient. og analysemedarbejder på Syddansk Universitet, beskriver her landbrugets brug af pesticider og andre miljøbelastende stoffer. Bogen beskriver stofferne, deres virkning - både den tilsigtede og den utilsigtede - forskellige faktorer, der påvirker den, hvordan man håndterer stofferne, og hvordan man lovgivnings- og myndighedsmæssigt forholder sig til dem. Bogen er, som niveauet fordrer, udstyret med abstracts, konklusion og en omfattende litteraturliste, og den er ingen illustrationer ud over nogle skemaer og grafer.

Bogen er grundig, dækkende og stringent. Niveauet er akademisk og sprogligt mere krævende end mange på folkebibliotekerne vil kunne håndtere..

Pesticider - påvirkninger i naturen behandler samme emne, men er henvendt til en bredere målgruppe, der også omfatter folkeskoleelever.